Wandelen

Ook voor wandelliefhebbers heeft Guesthouse Ensenada veel moois in petto. Robert en Tine bevelen de wandelroute door natuurgebied Het Zwin van harte aan. Het Zwin is een groot getijdengebied tussen Cadzand en Knokke, precies op de grens van Nederland en Belgie. Het gebied is internationaal bekend vanwege zijn bijzondere rijkdom aan planten en vogels. Naast de wandelroute door Het Zwin, kunt U bij Ensenada informatie opvragen over VVV-wandelroutes rond IJzendijke, sluis en Breskens.

Vlissingen

Wandelroute Natuurgebied "Het Zwin" (6km)

Tijdens deze wandeling maakt U kennis met de Sluuswachter, Schotse Hooglanders en Prins Maurits. Onderweg kunt U bijkomen op één van de gezellige terrasjes in Cadzand-Bad, Retranchement of Cadzand-Dorp. Hier kunt U smullen van zelfgemaakte streekgerechten of een lekker ijsje.

Bovendien kunt U genieten van het duinlandschap, de zee en het strand. De grootste strandsensatie is het vinden van een eeuwenoude haaientand. De beste vindplek is de Zwingeul, waar U bij laag water zo van het strand van Cadzand-Bad, langs natuurgebied 't Zwin naar Knokke wandelt.

Wandelroute Sluis (5 km): maak kennis net de rijke historie van Sluis

Sluis staat vooral bekend als een gezellig winkelstadje. Er heerst altijd een Bourgondische sfeer met lekker eten en drinken. Het hele jaar is het er druk. De vele horecazaken, het uitgebreide aanbod aan speciaalzaken en de ruime winkelopenstelling maken Sluis uniek. De winkels zijn hier iedere dag open, dus ook op zon- en feestdagen. Wat veel bezoekers niet weten, is dat buiten het winkelgebied de historie voor het oprapen ligt. Overal komt men herinneringen aan vroeger tegen. Blikt U eens terug in de tijd en kom oog in oog te staan met de bezienswaardigheden. Deze route gaat grotendeels over de prachtige stadswallen met stadspoorten. Tijdens de route kruipt U in de huid van wakende wachters, Napoleon, "De Dikke van Dale", de Molenaar en de klokkenist Jantje van Sluis. Na al deze gedaantewisselingen op de wandeltocht is het tijd voor een drankje met iets lekkers in één van de vele horecagelegenheden.

Wandelroute IJzendijke (5km): IJzendijke en Prins Maurits

Het oorspronkelijke IJzendijke werd ruim vijfhonderd jaar geleden opgeslokt door de zee, maar dankzij de Spaanse hertog van Parma herrees, enkele kilometers verderop, de plaats weer in de vorm van een verdedigingsbolwerk. In 1604 verdreef Prins Maurits de Spanjaarden uit "hun" fort IJsendijck en liet meteen de verdedigingswerken versterken.

Daarna heeft de stad nog verschillende Spaanse, Franse en Duitse stormen moeten doorstaan. IJzendijke lag in 1944 in de frontlinie bij de strijd om de Westerschelde. Ook de Belgen toonden rond 1830 "belangstelling" voor IJzendijke. Maar hij is terug, de Prins van Oranje. Niet op een sokkel, maar gemoedelijk op een bankje op de Markt, ooit exercitieterrein voor zijn manschappen. Anno 2004 oog in oog met een denkbeeldige tegenspeler. Alsof hij er altijd al zo gezeten heeft.

 

😀😀

Nog vrij 

Zie beschikbaarheid 

 

boek nu 

bel 0031117420075 

of     MAIL .

 

 

Reserveer deze nu via onze website...

Relatiegeschenk / cadeau

Waardebon Ensenada

Bent u op zoek naar een origineel geschenk?

Meer info