Fietsen / wandelen

Wie de prachtige natuur rond Ensenada wil beleven, stapt op de fiets. Onze regio heeft uitstekende fietspaden. Eén van de mooiste routes van de streek begint en eindigt bij Ensenada. De Panoramafietsroute laat u Zeeuws-Vlaanderen in een notendop zien: kleine boerendorpjes, uitgestrekte polders en een indrukwekkend uitzicht over de Noordzee. Bij Ensenada kunt u zowel fietsen als elektrische fietsen huren waarmee u de streek kunt verkennen.

Een andere  mooie fiets route is de Zoutelande fiets route (15km) langs de kust .

Huurprijs per dag:

Fietsen: € 15, per persoon
Elektrische fietsen: € 30, per persoon.
De routebeschrijving van de Panoramaroute ontvangt u gratis bij de huur van een fiets.

Ook voor wandelliefhebbers heeft Ensenada veel moois in petto. De wandelroute door natuurgebied Het Zwin bevelen we van harte aan. Het Zwin is een groot getijdengebied tussen Cadzand en Knokke, precies op de grens van Nederland en België. Het gebied is internationaal bekend vanwege zijn bijzondere rijkdom aan planten en vogels. Naast de wandelroute door Het Zwin, kunt u bij onze receptie informatie opvragen over diverse VVV-wandelroutes, Een leuke wandelroute is van de jachthaven in Cadzand – Bad naar strandpaviljoen  DOK 14  voor een goede lunch .

NIEUW!  In de achter tuin van Ensenada ligt Waterdunen, een prachtig natuur gebied, de aanleg hiervan heeft bijna 20 jaar geduurd. De wandel route door dit natuur gebied overtreft alle verwachtingen.  Dit natuurgebied ligt slechts op 5 km van Ensenada.  www.waterdunen.com