Fietsen / elektrische fietsen

Rondom Ensenada ligt een ideaal gebied voor mooie fietstochten. Het landschap is weids en vlak, en voorzien van goede, veilige fietspaden. U kunt natuurlijk uw eigen rijwiel meenemen, maar Ensenada kan ook zorgen voor uitstekende huurfietsen. In de omgeving is veel natuur en historie te zien en u fietst ongemerkt België in en uit. Er zijn veel gezellige cafeetjes en terrasjes waar u kunt pauzeren. Wij stelden zelf een aantal prachtige routes samen, o.a. de Panorama-route, Brugge, enz. Overigens, ook het historische stadje Sluis, met zijn gezellig centrum, is een prima bestemming voor leuke fietstochtjes!

Als u goed luistert hoort u het ruisen van de zee. De golven rollen voortdurend aan en de meeuwen blijven rondcirkelen en waken over de Zeeuws-Vlaamse kust.Panoramaroute

De mooiste fietsroute van Zeeuws Vlaanderen: De Panoramaroute (35 km) voert u langs de kust en door het achterland met schilderachtige dorpjes. Hier ademt u de historie. Dit land bezit ruimte en rust. Dit deel van West Zeeuws-Vlaanderen is afwisselend en aantrekkelijk. Hoe boeiend is niet het leven in het oude vissersdorp Breskens; de vissers beschikken nu over een dynamisch visserijcentrum en een moderne vloot. In Groede wordt het oude dorpsgezicht in ere gehouden en herleven in de Slijkstraat de oude ambachten.

Houdt U van mooie landerijen en brede stranden? Deze streek heeft het allemaal. Het zuidelijkste strand van Nederland is maar liefst elf kilometer lang. Laat de wind door uw haren waaien en volg de dijk- en duinweggetjes. Deze tocht geeft een interessante blik op de scheepvaart op de Noordzee en de Westerschelde, maar voert ook langs oude kreken en kronkelige weggetjes met knoestige knotwilgen. Een tocht vol verrassingen in het land van zon, zee en strand.

Tevens zijn er onderweg een aantal leuke stops.

Een van deze is het trendy strandpaviljoen Beachhouse 25  

www.beachhouse25.nl

www.loods10.nl

www.dedriekoningen.com

Deze tocht kunt u ook met onze nieuwe elektrische fietsen doen, zodat u op een heel ontspannen manier de omgeving kunt verkennen.

De fietsen hebben een actie radius van 80 km waardoor de mooie, historische stadjes Sluis (14 km) en Brugge (30 km) en het mondaine Knokke (17 km) gemakkelijk per elektrische fiets bereikt kunnen worden

Ensenada-Brugge

Ensenada ligt zo dicht bij Brugge (35 km), dat u er in een ontspannen dagtocht heen kunt fietsen. Na uw vertrek vanaf Ensenada rijdt u door het uitgestrekte polderlandschap, langs het mooie grensstadje Sluis; in 2008 gekozen tot de groenste stad van Nederland. Vervolgens fietst u langs de prachtige Damse Vaart. Dit kanaal verbindt Brugge met Sluis en werd ooit in opdracht van Napoleon gegraven. In het middeleeuwse stadje Damme kunt u een ‘terrasje pakken’ en een heerlijke lunch gebruiken. Als u de Damse Vaart volgt komt u vanzelf in Brugge, via de Lange Reie. Het is een onvergetelijke ervaring om op deze wijze de eeuwenoude stad binnen te rijden. Na tien minuten staat u in het hart van de historische stad. Hier wacht uw gastvrouw en erkend stadsgids Tine u desgewenst op voor een stadswandeling. Natuurlijk kunt u ook alleen of met uw vrienden en collega’s genieten van de stad. U heeft de mogelijkheid om zelf terug te fietsen naar Ensenada, of om door ons opgehaald te worden.

Ensenada-Damme

Fiets arrangementen

U kunt met uw partner, vrienden of collega’s op een ochtend of middag heen en terug naar Damme fietsen. Na een verfrissende tocht door het weidse polderlandschap geniet u eerst van een versnapering in het historische grensstadje Sluis, in 2008 de groenste stad van Nederland. Sluis is wijd en zijd bekend om zijn leuke winkeltjes en boutiekjes. Ook op zondag zijn de winkels open; het is dan altijd gezellig druk. Na Sluis fietst u verder langs de Damse Vaart naar het schilderachtige middeleeuwse stadje Damme. Hier geniet u van de prachtige gebouwen of bezoekt de fameuze boekenmarkt. U kunt hier de lunch gebruiken of heerlijk dineren. Volgens de overlevering is Tijl Uylenspiegel in Damme begraven. Ensenada gastvrouw en stadgids Tine geeft u desgewenst tijdens een boeiende rondleiding, tekst en uitleg over Damme.

Ensenada-Knokke

Dit is een tocht (28km) voor echte natuur- en zeeliefhebbers, met een als toegift de luxe van Knokke. U vertrekt van Ensenda richting Noordzeestrand en maakt een prachtige tocht over en tussen de duinen. In Cadzand-Bad, met zijn gezellige drukte, kunt u genieten van een versnapering of lunch aan de boulevard, of in een strandpaviljoen. Daarna fietst u verder langs natuurgebied het Zwin, en gaat vlak na het plaatsje Retranchement de grens over. Na een tocht langs natuurgebied het Zoute - u ziet hier meteen de Golfclub - komt u aan in het mondaine Knokke, ook wel het St. Tropez van België genoemd. Daar kunt u - al dan niet met uw vrienden en collega’s - vanop de boulevard genieten van het zeezicht.

Foto's

 

😀😀

Nog vrij 

Zie beschikbaarheid 

 

boek nu 

bel 0031117420075 

of     MAIL .

 

 

Reserveer deze nu via onze website...

Relatiegeschenk / cadeau

Waardebon Ensenada

Bent u op zoek naar een origineel geschenk?

Meer info